Artă & Caritate

"The Atlas of Beauty", un proiect de Mihaela Noroc, a devenit album foto

Share pe Facebook

Un apart foto, un rucsac şi câteva economii au fost tot ceea ce fotograful Mihaela Noroc a luat cu ea acum patru ani, când a plecat într-o călătorie în jurul lumii. Îşi propunea atunci să facă cât mai multe fotografii cu femei aparţinând mai multor culturi pentru a demostra că frumueţea este peste tot. Şi a reuşit, 500 de portrete reprezentând femei din 50 de ţări alcătuiesc acum un atlas al frumuseţii intitulat chiar aşa, "The Atlas of Beauty", pe care editura Penguin îl va lansa pe 26 septembrie

Foto: theatlasofbeauty.com

"De 4 ani călătoresc în jurul lumii cu aparatul de fotografiat. În această călătorie am fotografiat frumuseţea naturală a femeii în mediul ei”, mărturieşte artista în vârstă de 31 de ani.

Până la acest album, "The Atlas of Beauty" a fost un proiect ce a ajuns să fie cunoscut de foarte mulţi prin intermediul reţelelor Facebook, Instagram şi Tumblr (unde Mihaela îşi posta fotografiile), dar şi prin intermediul unor publicaţii precum Huffington Post, Business Insider, Forbes, Wall Street Journal, The Guardian (care i-au publicat fotografiile), şi al unor emisiuni gen "Super Soul Sunday", a celebrei Oprah Winfrey, unde Mihaela a vorbit în direct despre proiectul ei.

Foto: theatlasofbeauty.com

 

"Prin fotografiile mele am vrut să captez sentimentul de linişte şi căldură din ochii femeilor. Fiecare femeie este frumoasă în felul ei şi frumuseţea ne poate învăţa să fim mai toleranţi", spune artista al cărei album "The Atlas of Beauty" va putea fi pre-comandat de români de pe bookdepository.com, la preţul de 21 de euro.

Mihaela Noroc, Foto: theatlasofbeauty.com

 

viewscnt

Articole recomandate