Film

"Bowie: The Man Who Changed the World”, la avanpremiera DokStation din 17 august

Share pe Facebook

Un inovator cum nu a mai fost nimeni”, aşa este descris David Bowie în prezentarea documentarului "Bowie: The Man Who Changed the World” (2016), care va fi prezentat, pe 17 august, în avanpremiera celei de-a doua ediţii DokStation Music Documentary Film Festival, ce va avea loc la Bucureşti între 14 şi 17 septembrie.

Ediţia din acest an a DokStation (singurul festival de filme documentare muzicale din Bucureşti) este dedicată de altfel muzicianului britanic care a murit în 2016, aşa încât nu este de mirare că festivalul va avea în program mai multe titluri ce-l vizează pe originalul artist: “Ziggy Stardust And the Spiders from Mars” (1973), de D.A. Pennebaker, “David Bowie: Five Years” (2013), de Francis Whately, “David Bowie: The Man Who Stole The World” (2016), de Elena Carmen şi Billy Simpson sau “David Bowie: The Last Five Years” (2017), de Francis Whately.

Regizat de Sonia Anderson şi intitulat astfel după numele celui de-al treilea album al artistului, documenatrul "Bowie: The Man Who Changed the World” se focusează pe viaţa artistică a lui Bowie, cu tot ce a însemnat aceasta, de la stil muzical şi până la personajele pe care le-a interpretat. De la animator de music-hall-uri, bluesman şi cântăreţ folk în anii ’60 la cântăreţ şi compozitor pop rock şi proto metal în anii ’70, de la experimente electro la sound-uri dance-pop în anii ’80 până la industrial şi jungle în anii ’90 şi 2000. Să nu mai vorbim de alter ego-urile sale: David Bowie,The Thin White Duke, Ziggy Stardust...

În cele 85 de minute ale filmului îl descoperi pe David Bowie prin intermediul unor interviuri cu el, cu artiştişti, prieteni sau colaboratori ai starului (multe dintre ele în premieră), dar şi prin intermediul unor fotografii şi alte materiale de arhivă.

 

Documentarul va fi difuzat la Deschis Gastrobar, din Spaiul Unirii 160, de la ora 19.30, după un DJ Set inspirat şi influenţat de muzica lui David Bowie şi susţinut de DJ Călin.

viewscnt

Articole recomandate