Film

Filme care ar fi putut ajunge în cursa pentru Oscaruri, proiectate în acest weekend la cinema Elvira Popescu

Share pe Facebook

11 pelicule propuse pentru nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film străin vor fi proiectate în acest week-end la cinema Elvire Popesco din Bucureşti.

„Sieranevada” (România), în regia lui Cristi Puiu, va deschide seria de proiecţii, vineri, de la ora 15:00. În aceeaşi zi vor rula „The Salesman/ Forushande” (Iran), în regia lui Asghar Farhadi, câştigător al premiilor pentru cel mai bun actor şi cel mai bun scenariu la Cannes 2016, şi „Land of Mine/ Under Sundet” (Danemarca), de Martin Zandvliet, câştigătorul premiului publicului de la Rotterdam, informează News.ro.

Isabelle Huppert şi Paul Verhoeven (Elle)

Filmul elveţian de animaţie „Ma vie de courgette/ Viaţa mea de dovlecel”, de Claude Barras, începe proiecţiile de sâmbătă, de la ora 13:30. „Elle”, de Paul Verhoeven, propunerea Franţei, câştigător al Globului de Aur pentru cel mai bun film străin, va fi prezentat în aceeaşi zi, de la ora 16:00.

„The Happiest Day in the Life of Olli Mäki” al regizorului finlandez Juho Kuosmanen, marele câştigător al secţiunii Un Certain Regard la Cannes, şi „Paradise”, de Andrei Koncealovski, premiat cu Leul de argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Veneţia 2016, propunerea Rusiei la această categorie, vor încheia ziua de 13 ianuarie.

Imagini din filmul Toni Erdmann

Duminică, filmul „Toni Erdmann” (Germania - Austria - România), de Maren Ade, deschide proiecţiile, la ora 12:30, şi va fi urmat de „Fire at Sea/ Fuocoammare”, în regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin, „Juste la fin du monde” (Canada), în regia lui Xavier Dolan, care a primit Marele Premiu la Cannes 2016, şi de „Tanna” (Australia), regia - Bentley Dean şi Martin Butler, care a primit la Veneţia (2015) premiul publicului şi premiul pentru cea mai bună imagine în cadrul secţiunii Settimana Internazionale della Critica.

viewscnt

Articole recomandate