Film

Gwyneth Palthrow şi Angelina Jolie acuză că au fost hărţuite de un celebru producător de film

Share pe Facebook

Un nou scandal pare să zguduie lumea de la Hollywood: Gwyneth Palthrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette, Katherine Kendall şi încă câteva actriţe, l-au acuzat public pe producătorul Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, după cum anunţă publicaţia New York Times. De fapt, toată presa internaţională a deschis un topic pe acest subiect, iar informaţiile sunt destul de clare.

Când avea 22 de ani, Gwyneth Palthrow a primit un rol care ar fi trebuit să o transforme dintr-o actriţă mediocră într-un star al cinematografiei: Producătorul de film Harvey Weinstein a angajat-o pentru rolul din adaptarea romanului lui Jane Austen, „Emma”. Înainte de începerea filmărilor, el a convocat-o în apartamentul său de hotel pentru o întâlnire de lucru ce a început fără probleme. La sfârşit însă, Weinstein a pus mâinile pe ea şi i-a sugerat să meargă în dormitor pentru un masaj. „Eram un copil, am rămas fără replică” a spus ea într-un interviu, acuzând public că a fost hărţuită sexual de omul care a pus bazele carierei sale şi a ajutat-o să câştige un premiu Oscar. Gwyneth i-a refuzat avansurile şi i-a mărturisit apoi lui Brad Pitt, iubitul său de la vremea aceea. Acesta l-a confruntat pe Weinstein şi curând după aceasta, producătorul i-a spui lui Palthrow să nu mai povestească nimănui despre acest incident. „Am crezut că mă va concedia”, a mai spus actriţa.

Angelina Jolie a mărturisit că spre sârşitul anilor 1990, a respins avansurile sexuale venite din parte producătorului de film în camera sa de hotel.

Foto: Hepta

„Am avut o experienţă urâtă cu Harvey Weinstein în tinereţea mea, iar rezultatul a fost că am ales să nu mai lucrez niciodată cu el şi i-am avertizat şi pe alţii atunci când au intrat înc ontact cu el. Acest comportament faţă de o femeie, indiferent de domeniu sau de ţara în care se întâmplă, este inacceptabil”, a declarat actriţa, citată de New York Times.

O investiegaţie făcută de aceeaşi mare publicaţie a scos la iveală o istorie ascunsă de abuzuri sexuale, acuzaţii grave împotriva lui Weinstein care pare că timp de 3 decenii a încercat să profite de foştii săi angajaţi. Rezultatul a fost: concedierea sa din cadrul companiei de entertainment, Miramax.

Ieri, The New Yorker a publicat un raport ce include multiple acuzaţii de abuzuri sexuale, inclusiv sex oral şi vaginal forţat.

Cu câteva zile în urmă, alte câteva actriţe s-au alăturat celor două şi au împărtăşit experienţe lor de hărţuire sexuală întâmpinate la casting.

Scenariul lui Weinstein, conform declaraţiilor lor era aproximativ acelaşi: întâi le ducea într-un loc privat pentru a discuta despre film, scenariu sau chiar campaniile de Oscar. Apoi, sunţin femeile, el încerca în moduri diferite să iniţieze un masaj, să le atingă într-un mid inadecvat, să le scoată hainele sau să le facă oferte explicite de a lucra pentru sex.

Într-o declaraţie venită din partea purtătoarei sale de cuvânt, Salie Hofmeister, a spus: „Orice acuzaţii de relaţii sexuale fără consimţământ sunt negate în mod neechivoc de către domnul Weinstein. Domnul Weinstein susţine în continuare că nu au existat represalii asupra vreunei femei care i-a refuzat avansurile. Nu va mai face nici un comentariu de aici înainte deoarece are nevoie de timp pentru a se concentra la familia sa şi pentru consiliere asupra reconstruirii propriei vieţi.

Foto: Hepta

Într-un interviu Rosanna Arquette povesteşte cum a fost chemat în cel mai profesional mod în apartamentul lui Weinstein care după ce i-a vorbit despre următorul film, a rugat-o să-i facă un masaj, iar când ea a refuzat, i-a luat mâna şi i-a băgat-o între picioarele lui. A plecat imediat din camera sa, refuzând orice astfel de avans sexual.

Au mai fost şi alte femei cărora le-a promis că vor ajunge actriţe faimoase dacă vor întreţine relaţii sexuale cu el. Unele dintre ele au rămas atât de traumatizate că toată viaţa nu au mai dorit să vadă vreun film produs de Miramax, compania pentru care lucra Weinstein. Altele nu au vrut să mai audă vreodată de filme, platouri de filmare sau producători de film şi şi-au schimbat meseriile.

viewscnt

Articole recomandate