Film

„Manifesto”, filmul în care Cate Blanchett interpretează 13 roluri diferite, va fi proiectat la BIEFF

Share pe Facebook

"Dacă în lumea artei s-ar acorda Oscaruri, Cate Blanchett ar trebui să fie câştigătoare, pentru adevăratul tur de forţă pe care îl face interpretând rolurile din «Manifesto»”, scria “The New York Times” despre actriţa de origine australiană care interpretează nu mai puţin de 13 roluri diferite în filmul "Manifesto" (2015), al artistului german Julian Rosefeldt.

Filmul, ce urmează să fie prezentat la Bucureşti, în încheierea celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF, ce are loc între 28 martie şi 2 aprilie), este o adevărată operă de artă, ce readuce în discuţie unele dintre cele mai importante manifeste artistice ale secolului al XX-lea: Suprarealism, Dadaism, Futurism, Constructivism. Gândit iniţial ca o instalţie video, "Manifesto” a fost, de altfel, prezentat întâi în galerii şi muzee, abia apoi intrând în circuitul festivalurilor de film (Sundance şi Rotterdam).

“Într-o epocă în care tendinţele neo-naţionaliste, rasiste şi populiste, manifestate în politică şi în media, ameninţă din nou democraţiile lumii şi ne provoacă să ne ridicăm în apărarea valorilor de respect şi acceptare pe care le credeam bine stabilite, «Manifesto» devine un strigăt care cheamă la acţiune”, este de părere autorul filmului, Julian Rosefeldt.

Un profesor, un păpuşar, un om de ştiinţă, o văduvă, un om al străzii, un coregraf sunt câteva din rolurile pe care Cate Blanchett le interpretează în “Manifesto”, ce va avea două proiecţii în cadrul BIEFF: sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 20.00, şi duminică 2 aprilie, de la ora 17.30 (Cinema Muzeul Ţăranului).

 

Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti, ale cărui filme pot fi vizionate la Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinema Elvire Popesco, prezintă în acest an cele mai interesante experineţe cinematografice din 2016, cu accent pe lucrări semnate de artişti vizuali cunoscuţi. În competiţie au intrat proiecte ce au la bază teme precum alteritatea, empatia, toleranţa, incluziunea.

viewscnt

Articole recomandate