Film

O nouă versiune “Mândrie şi prejudecată”, în pregătire la postul britanic ITV

Share pe Facebook

După mai bine de 20 de ani de la celebra producţie BBC, cu Jennifer Ehle şi Colin Firth în rolurile principale, romanul "Mândrie şi prejudecată", al lui Jane Austen, cunoaşte o nouă adaptare tv, de data aceasta pentru postul britanic ITV.

Prejudecăţile şi orgoliile epocii georgiene - atât de bine suprinse de Austen în “Mândrie şi Prejudecată” (considerat pe la 1950 unul dintre cele mai bune zece romane din lume) - sunt aduse astfel în secolul al XXI-lea, unde îşi caută loc adevăruri precum cel cu care începe povestea surorilor Bennet:  "Este un adevăr universal recunoscut că un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevastă".

"Fiecare generaţie are nevoie de propria adaptare a acestui roman perfect", este de părere Damien Timmer, director al companiei de producţie Mammoth Screen, justificând nevoia unei noi adaptări care este, conform BBC, o versiune ”mai întunecată” a romanului lui Jane Austen. 

Cartea lui Austen - care a mai scris şi “Raţiune şi simţire”, “Parcul Mansfield”, “Emma”, “Mănăstirea Northanger” şi “Persuasiune” - a mai fost adaptat pentru televiziune şi în 1980, şi a stat la baza unor lungmetraje precum cel din 2005, cu Keira Knightley în rolul principal, şi "Pride and Prejudice and Zombies", din 2016.

 

Nu ştim deocamdată când vor începe filmările la nouă versiune “Mândrie şi prejudecată” şi, cu atât mai puţin, când va fi difuzată această serie. Dar suntem tare curioşi să aflăm cum arată “versiunea mai întunecată” a celebrului roman.

viewscnt

Articole recomandate