Film

Un muzeu „Star Wars” va fi deschis de George Lucas la Los Angeles

Share pe Facebook

Creatorul Star Wars, regizorul George Lucas a anunţat că va inaugura un muzeu dedicat producţiei la Los Angeles, potrivit informaţiilor AFP, citate de news.ro.

Denumit Muzeul de Artă Narativă va fi amplasat în Parcul Expoziţiilor din Los Angeles şi va adăposti colecţia de artă a lui Lucas precum şi obiectele ce au format recuzita la filmarea seriei Star Wars.

Finanţarea acestui muzeu, un proiect de un miliard de dolari, va proveni aproape în întregime din partea lui George Lucas. Muzeu va fi construit pe o suprafaţă de trei hectare, iar arhitectura sa va avea design-ul unei navete spaţiale gigant.

Iniţial, acest muzeu trebuia construit la San Francisco, acolo unde se află şi sediile societăţii Lucasfilm ce au fost vândute companiei Disney.

Anunţul a fost făcut de către primarul din Los Angeles, Eric Garceti care împreună cu autorităţile au precizat că acest muzeu va genera foarte multe locuri de muncă şi va atrage turişti din toată lumea dornici să admire recuzita de la filmări precum măştile originale ale lui Darth Vader sau picturile semnate Norman Rockwell, Edgar Degas sau Pierre-Auguste Renoir, mai anunţă news.ro.

Până în 2012, George Lucas a fost deţinătorul francizei Star Wars ce conţinea 7 filme SF, dată după care aceasta a aparţinut companiei Disney care a cumpărat-o cu suma de 4,06 miliarde de dolari.

Proiectul muzeului Star Wars nu are deocamdată o dată stabilită de lansare.

viewscnt

Articole recomandate