Muzică

David Bowie a pregătit câteva cântece ce urmau să fie făcute publice după moartea sa

Share pe Facebook

Pentru cei mai mulţi dintre noi, vestea morţii lui David Bowie a sunat extrem de tragic. Nimeni altcineva în afara cercului foarte apropiat de prieteni al starului nu a ştiut că suferă de cancer, lucru care a şocat milioane de fani din întreaga lume.

Astăzi se împlineşte un an de la moartea acestui „Starman”, cum a fost numit de presa internaţională.

Însă faptul că pictograma sa fizică a dispărut, nu înseamnă că povestea sa s-a sfârşit. Ultimele rapoarte au indicat faptul că Bowie nu numai că a înregistrat piese pentru un nou album, dar a plănuit şi o serie de înregistrări post mortem.

Conform Newsweek, citat de theindependent.co.uk, Bowie a pregătit un număr de înregistrări antologice ce urmau să fie făcute publice pentru a celebra cariera sa, primul dintre ele având dată de lansare 2017.

Sursa revistei britanice susţine că există „o listă lungă de piese muzicale a căror dată de lansare nu a fost programată, listă planificată de Bowie însuşi înainte de moarte”. Aceasta a mai precizat că lansarea pieselor „a fost divizată pe epoci şi nu va fi făcută neapărat în ordine cronologică”.

Nu se ştie încă dacă aceste albume vor conţine piese noi sau doar lucrări anterioare prelucrate şi întreţinute. Cu toate acestea, având în vedere clipul de şase minute în care David Bowie joacă rolul contemporanilor săi Lou Reed, Bruce Springsteen sau Iggy Pop ce a devenit viral pe internet după moartea sa, este foarte posibil ca setul de albume post mortem să fie un adevărat cufăr cu comori.

Vestea că Bowie şi-a pregătit de lansare albumele post mortem este binevenită pentru că astfel va preveni ca unele case de discuri să profite de moartea sa şi să editeze piese vechi ca şi cum ar fi noi, aşa cum au făcut în cazul lui Michael Jackson.

Tot astăzi, la un an de la moartea artistului, BBC a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ în onoarea lui David Bowie, realizat dintr-o serie de ilustraţii semnate de Helen Green Art. Postarea este intitulată „Thank you for everything, Starman”.

viewscnt

Articole recomandate