Muzică

Depeche Mode lansează astăzi „Spirit”, cel mai nou album al trupei

Share pe Facebook

Astăzi are loc lansarea celui de-al 14-lea album de studio al celor de la Depeche Mode, “Spirit”, un album special, ce reflectă spiritul vremurilor în care trăim şi care are vitalitatea albumelor Depeche Mode de la începutul anilor ’80. 

“Timp de aproape patru decenii, Depeche Mode s-au specializat în meditaţii sumbre asupra propriilor lor slăbiciuni. Dar cel de-al 14-lea album oferă o elegie amară, plină de tristeţe a lumii exterioare”, scrie revista “Rolling Stone” despre acest album original, prin care regii new wave au reuşit să se reinventeze, îmbinând soundurile synth-rock (care i-au făcut cunoscuţi în întreaga lume) cu tehno şi accente de blues.

Produs de muzicianul James Ford, “Spirit” – primul album al trupei după "Delta Machine", din 2013 - adună 12 piese puternic infuzate cu mesaje privind spiritul de revoltă, dreptul la libertate, lipsa decenţei, decăderea societăţii. "Nu aş spune că acest album este unul politic, pentru că eu nu ascult muzică într-un mod politic. Dar este cu siguranţă unul despre umanitate şi despre locul nostru în ea", spune Dave Gahan despre “Spirit”.

Puteţi asculta live piesele de pe acest album în concertul pe care Depeche Mode (Dave Gahan, Martin Gore si Andy Fletcher) îl vor susţine la Cluj-Napoca pe 23 iulie, în cadrul unui turneu de promovare a noului album, Global Spirit (2 mai - 23 iulie).

"Spirit" tracklist:

1. "Going Backwards"                      

2. "Where's the Revolution"           

3. "The Worst Crime"                      

4. "Scum"                  

5. "You Move"

6. "Cover Me"

7. "Eternal"    

8. "Poison Heart"       

9. "So Much Love"                

10. "Poorman"                      

11. "No More (This Is the Last Time)"

12. "Fail"       

viewscnt

Articole recomandate