Muzică

Este oficial: “Imagine”, a lui John Lennon, o are drept coautoare pe Yoko Ono

Share pe Facebook

Imagine” - superba baladă a lui John Lennon ce descrie un viitor utopic în care nu există religie, graniţe, ură – are de acum un coautor: Yoko Ono, artistă de origine japoneză şi văduva lui Lennon.

În cadrul unui eveniment muzical desfăşurat la New York zilele trecute, David Israelite, directorul executiv al Asociaţiei Naţionale a Editorilor de Muzică, a anunţat că piesa "Imagine", care a fost recompensată de către asociaţie cu premiul "Centennial Song", o are drept coautoare pe Yoko Ono, "cel mai faimos artist necunoscut din lume", cum o numea chiar soţul ei, frontmanul Beatles.

Dacă lucrurile erau diferite în 1971, astăzi sunt bucuros să spun că lucrurile s-au schimbat. Aşadar, în această seară am onoarea de a corecta registrul după 46 de ani şi de a o recunoaşte pe Yoko Ono drept coautor al cântecului «Imagine», a spus Israelite. Lansată în 1971, “Imagine” i-a fost atribuită la acea vreme în totalitate lui John Lennon deşi dorinţa acestuia a fost de a i se acorda drepturile de autor şi soţiei lui, Yoko Ono care oricum era, împreună cu Phil Spector, producâtorul piesei.

Yoko Ono, Foto: Hepta

Un extras dintr-un interviu realizat de BBC cu John Lennon în 1980 a fost difuzat la evenimentul newyorkez pentru a demonstra dorinţa lui Lennon. “«Imagine»ar fi trebuit să fie creditat drept un cântec Lennon-Ono, pentru că multe din versurile lui, ca şi conceptul, îi aparţin lui Yoko”, spune fostul Beatles în interviu. Vestea că acum “Imagine”, una din cele mai cunoscute piese din lume, îi aparţine în egală măsură şi ei, a emoţionat-o profund pe Yoko Ono (83 de ani) care, prezentă la eveniment alături de fiul ei, Sean Lennon, a izbucnit în lacrimi.

 

Răbdarea este o virtute”, scria ulterior pe pagina de Instagram Sean Lennon recunoscând că decizia Asociaţiei Naţionale a Editorilor de Muzică a fost o surpriză răvăşitoare pentru el şi mama lui.

viewscnt

Articole recomandate