Muzică

Last minute music. Concerte la un zbor distanţă

Share pe Facebook

Dacă odinioară călătoriile erau dedicate în special vacanţelor, astăzi lucrurile s-au cam schimbat. Călătorim mult mai des, asta e sigur, însă zborurile noastre sunt de foarte multe ori legate de serviciu. Şi ne-am obişnuit să fie aşa. Distanţele parcă s-au micşorat, şi nu ni se mai pare mare scofală să luăm un prânz sau o cină business la Londra sau la Paris. Dar dacă tot aţi bătut atâta drum, n-ar merita să vă şi distraţi un pic?

Vă propun să vă uitaţi în agendă şi să verificaţi când aveţi următorul zbor. Şi către ce destinaţie. V-am pregătit o listă (subiectivă) de concerte pe care merită să le vedeţi în următoarea perioadă. Pentru unele dintre ele chiar trebuie să vă grăbiţi.Travel safe and let the music play!

David Gilmour

Nu mai e timp de pierdut! David Gilmour susţine zilele astea o serie de 5 concerte în Londra pe final de septembrie. Pe 2 dintre ele deja le-am ratat. Dacă aveţi bagajul făcut puteţi prinde un zbor către UK chiar pentru seara asta. Gilmour concertează pe 28, 29 şi 30 septembrie la Royal Albert Hall (Kensington Gore/London SW7 2AP). Nu mai sunt foarte multe locuri, dar puteţi cumpăra bilete de aici. Concertele încep la ora locală 19:45 şi durează aproximativ trei ore. Setlistul cuprinde piesele „Us and Them”, What Do You Want From Me”, Shine On You Crazy Diamond”, Comfortably Numb”, Coming Back To Life” şi multe altele. Noi credem că e un concert de neratat!

Beyonce

Beyonce. Foto: Hepta

Cântăreaţa americană a pornit The Formation World Tour în aprilie, în Miami, şi a străbătut aproape jumătate de glob de atunci. Turneul a străbătut o parte a Statelor Unite, a ajuns în Marea Britanie, Scoţia, Irlanda şi în multe capitale europene, pentru ca ultimele concerte din acest an să se desfăşoare tot în SUA.

Aşa că, dacă vă aflaţi dincolo de Ocean cu treburi, ar trebui să ştiţi că mai găsiţi bilete la concertele din Philadelphia, Pennsylvania (29 septembrie, Lincoln Financial Field), Nashville, Tennessee (2 octombrie, Nissan Stadium) şi de la East Rutherford, New Jersey (7 octombrie, Metlife Stadium). Puteţi cumpăra bilete de pe ticketmaster.com.

Adele

Adele. Foto: Hepta

Publicaţia britanică The Sun anunţa luna aceasta că Adele s-ar pregăti să ia o pauză de 10 ani după terminarea turneului de anul acesta pentru a petrece mai mult timp cu fiul său, Angelo. Nu ştim dacă zvonurile sunt 100% adevărate sau dacă Adele va mai concerta sporadic, fără să organizeze turnee de dimensiuni mari, dar credem că este un motiv în plus să mergeţi să o vedeţi în concert până la finalul lunii noiembrie. Cântăreaţa susţine concerte toamna asta în Statele Unite, Canada şi Mexic.  Găsiţi lista completă a concertelor aici.

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen. Foto: Hepta

„The Boss”, aşa cum este supranumit Bruce Springsteen, nu pare să se retragă prea curând din activitate, mai ales că este cunoscut pentru concertele sale lungi şi pline de vervă. Vocea, chitara, stilul său inconfundabil îl recomandă oricând – în cazul în care sunteţi pregătiţi să cumpăraţi bilete dus-întors până la capătul celălalt al lumii ca să îl vedeţi în concert. Din fericire muzicianul de origine americană are o listă lungă de concerte programate pentru finalul lui 2016 şi începutul lui 2017 – de la New York, până în Sidney. Găsiţi aici lista completă. Chiar aveţi de unde alege!

Norah Jones

Norah Jones. Foto: Hepta

Cântăreaţa americană Norah Jones a câştigat numeroase premii de-a lungul carierei sale şi a vândut peste 50 de milioane de albume în lumea întreagă. Mai mult de atât, Billboard a numit-o cel mai bun artist în domeniul jazz-ului în perioada 2000-2009. V-am dat destule motive să doriţi să o vedeţi în concert? Ei bine, Norah Jones se află în plin turneu în această perioadă şi, mai mult decât atât, în luna noiembrie va ajunge în Europa. Va susţine concerte la Milano, Padova, Lyon, Paris, Lille, Londra, Bordeaux sau Madrid înainte de a se întoarce în Statele Unite. Găsiţi lista completă a concertelor aici

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers. Foto: Hepta

Red Hot Chili Peppers ajunge în Europa toamna asta. Şi nu-i aşa că meritaţi o porţie de funk-rock? Trupa tocmai a lansat videoclipul piesei „Go Robot” (trebuie să-l vedeţi!) şi par a fi în cea mai bună formă. Tocmai au anunţat că prelungest turneul şi la început de 2017 – în America de Nord. Însă până atunci vă sugerăm să îi vedeţi zilele astea în Spania, Italia, Elveţia, Olanda, Franţa… Găsiţi lista completă a concertelor din oraşele europene aici.

Metallica

James Hetfield - Metallica.Foto: Hepta

Nu cred că trebuie să vă spun în prea multe cuvinte de ce ar trebui să îi revedeţi pe cei de la Metallica. Mai ales că tocmai au lansat piesa „Moth Into Flame”, o piesă care – vorba unui prieten – e mai bună decât 2-3 cafele tari dimineaţa. Momentan Metallica are programate concerte în SUA, Puerto Rico, Columbia sau Ecuador. Însă vestea bună este că vă puteţi cumpăra bilete din timp pentru concertele deja anunţate pentru la anul în Europa. Staţi cu mouse-ul pe refresh pentru alte concerte pe care le vor anunţa aici.

viewscnt

Articole recomandate