Spectacole

Sfârşitul lumii, la Teatrul Odeon

Share pe Facebook

Spectacolul de dans contemporan DORIAN revine în această toamnă cu 3 reprezentaţii la Teatrul Odeon, prima dintre ele programată pe 30 septembrie, iar apoi, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, unde spectacolul face parte din selecţia oficială, pe 22 şi 23 octombrie.

Produs de Asociaţia Culturală Control N, spectacolul DORIAN pleacă de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică şi de imposibil de ocolit: sfârşitul lumii va veni în 24 de ore. Spectacolul îl urmăreşte pe Dorian, un bărbat care îşi trăieşte viaţa singuratică de zi cu zi între biroul său dintr-o corporaţie şi pereţii apartamentului său. Pe 5 octombrie 2016, la ora 8:00, află că în 24 de ore va veni sfârşitul lumii. Hotărăşte să îşi trăiască ultimele momente de viaţă închis în apartamentul său, trecând de la rutină la panică şi ajungând până la linişte şi acceptare – acceptarea unui trecut complicat, un prezent incert şi un viitor apocaliptic. Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Jocul creat între mişcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului şi imaginile surprinse în proiecţiile video va duce către descoperirea trecutului şi prezentului din viaţa lui Dorian.

DORIAN este construit în jurul unui singur actor-dansator: George Albert Costea.

În data de 14 octombrie DORIAN porneşte în turneul naţional şi poate fi văzut, în lunile octombrie şi noiembrie, pe scenele teatrelor din Buzău, Cluj, Târgu Mureş şi Sibiu.

Oana Răsuceanu semnează conceptul, regia şi coregrafia spectacolului, regizorul Iulia Rugină, alături de Adrian Câmpean, Dan Adrian Ionescu şi Mizdan, proiecţiile multimedia, iar Mihai Dobre semnează muzica originală a spectacolului.

viewscnt

Articole recomandate