Teatru

8833, numărul "Primului teatru construit împreună"

Share pe Facebook

La sfârşitul lunii aprilie, avea loc, la Godot Café -Teatru din Bucureşti, ”A.A.A.”, prima producţie a teatrului privat ”Griviţa 53”, pentru a cărui construcţie, regizoarea Chris Simion-Mercurian lansa atunci o campanie de strângere de fonduri numită “G53 - Primul teatru construit împreună". Acum, Asociaţia Culturală Griviţa 53 - ce are ca scop strângerea de fonduri necesare construcţiei acestui teatru (suma estimată fiind de un million de euro) a pus la dispoziţie şi un număr de telefon (8833) la care cei care doresc, pot contribui cu 2 euro.

"Am înfiinţat Asociaţia Culturală Griviţa 53 nu doar pentru a construi un teatru. Ne dorim să construim o comunitate, un spirit al responsabilităţii faţă de cultură, un spaţiu artistic nou în care să dezvoltăm un repertoriu cultural pe care Bucureştiul nu îl are”, spune Chris Simion-Mercurian, membru fondator al Asociaţiei Culturale "Griviţa 53”, alături de actorii Marian Râlea, George Ivaşcu, Anghel Damian şi marketeer-ul Tiberiu Mercurian. “Am avut banii de teren din vânzarea casei bunicii mele. Pentru construcţie cer sprijinul tuturor iubitorilor de cultură. Avem nevoie de 500.000 de SMS-uri, 500.000 de iubitori de teatru care să contribuie cu 2 EUR la numărul 8833”, a mai spus Chris Simion.

Primul an (de la demararea proiectului) este dedicat strângerii sumei necesare pentru ca în următorii doi ani teatrul să poată fi construit. Aşa încât, cei care vor să susţină acest proiect pot trimite un SMS în valoare de 2 euro la numărul 8833 sau, în cazul în care vor să ofere mai mult, pot achiziţiona cărămizi, scaune, trepte, ferestre de pe site-ul www.grivita53.ro. Numele tuturor acestor persoane vor fi inscripţionate pe peretele din foaierul viitorului teatru, în timp ce textul SMS-urilor va apărea în cartea teatrului Griviţa 53, care va fi lansată odată cu primul spectacol jucat la G53.

Chris Simion, Foto: Facebook

"Primul teatru constuit împreună" are şi un manifest care arată aşa:

"Povestea noastră – a celor care ne dorim normalitatea – s-a oprit în ’46. De 71 de ani nu s-a construit niciun teatru de la zero. Iniţiativa noastră leagă România de astăzi cu România întreruptă. Demersul nostru este o întoarcere la firesc.

Teatrul din Griviţa 53 va fi mai mult decât o clădire.

Construim un spirit, o comunitate, nu doar un imobil.

G53 va fi o mişcare culturală de care să ai nevoie şi din care să simţi că faci parte cu adevărat.

 

Şi va fi al nostru, al celor care avem acelaşi crez".

viewscnt

Articole recomandate