Beauty

Despre alimentele care ajută la menţinerea bronzului, cu medicul nutriţionist Gabriela Man

Share pe Facebook

E vară şi ne dorim un bronz perfect. Pentru asta nu este suficientă doar expunerea la soare, cremele hidratante sau cele cu protecţie solară scăzută. Pentru obţinerea şi menţinerea bronzului, organismul nostru are nevoie de anumite alimente. Nutriţionistul Gabriela Man ne-a făcut o listă cu ce nu trebuie să lipsească din dieta noastră în această perioadă.

Dornice să ne păstrăm cât mai mult bronzul obţinut după zeci de ore petrecute la soare, am întrebat medicul nutriţonist care sunt alimentele care ne pot ajuta în demersul nostru. Aşa am aflat de importanţa Vitaminei E, a betacarotenului sau a acizilor graşi de tip omega 3...

"Vitamina E are proprietăţi puternice antioxidante şi o găsim în alimente precum: nucile, migdalele, fisticul, în alune, caise uscate, ulei de măsline, ulei de rapiţă, în seminţele de pin, seminţele de  floarea soarelui sau avocado", spune nutriţionistul Gabriela Man.

"Şi betacarotenul accelerează bronzarea şi previne formarea de pete pigmentare. Acesta se găseşte în morcov, caise, spanac, varză. Apoi, licopenul protejează de ultraviolete şi previne formarea arsurilor. El se găseşte în cantităţi mari în roşii, mai ales în coajă; este mai eficient dacă roşiile sunt gătite şi în combinaţie cu ulei de măsline.", continuă medicul nutriţionist.

Şi alimentele bogate în acizi graşi esenţiali de tip Omega 3 contribuie la o hidratare în profunzime a pielii, la creşterea elasticităţii pielii, asigurând o bronzare frumoasă şi uniformă.

"Acizii graşi esenţiali de tip Omega 3 îi găsim în peşte şi fructe de mare, în seminţe de in (se consuma măcinate), seminţe de cânepă, nuci, alune, migdale, fistic şi ulei rapiţă. Când urmăriţi să vă bronzaţi, trebuie evitat aportul excesiv de vitamina C, deoarece vitamina C întârzie bronzarea. Surse de vitamina C sunt: citricele, ardeii graşi, pătrunjelul".

Cât priveşte alimentele care ajută la menţinerea bronzului, iată ce spune Gabriela Man!

"Vitamina A, supranumită şi vitamina frumuseţii, menţine elasticitatea pielii şi are un puternic efect antioxidant, prevenind îmbătrânirea ei şi apariţia petelor pigmentare. O găsim în brânzeturi, ouă şi în ficat. Recomand deasemenea suplimentele cu colagen pentru regenerarea celulelor pielii şi menţinerea frumuseţii ei, acestea ajută şi la menţinerea bronzului.

Atât pentru obţinerea unui bronz frumos, cât şi pentru menţinerea lui, hidratarea cu apă curată este esenţială! În perioadele de caniculă, se consumă 40 ml/kilogram corp (adică 2.800 ml la o persoană care cântăreşte 70 kilograme), şi 30 ml/kilogram corp în restul timpului", încheie nutriţionistul.

 

viewscnt

Articole recomandate