Stil

Issey Miyake a deschis primul magazin la Milano

Share pe Facebook

Celebrul designer japonez Issey Miyake a deschis la jumătatea lunii martie primul său magazin din Italia, la Milano. Magazinul care îi poartă numele se află pe Via Bagutta, la numărul 12. Conceptul magazinului de brand este „history and future” (istorie şi viitor), iar designul este semnat de Tokujin Yoshioka.

Acest brand store Issey Miyake dispune de o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Spaţiul exprimă ideea de contrast, designerul lăsând să se vadă straturile timpului care au pus amprenta pe zidurile vechiului Pallazo Reina în opoziţie cu materialele noi, ultramoderne.

Este pentru prima dată când designerul japonez alege o clădire istorică pentru unul din magazinele sale de brand. Construit între anii 1826 şi 1831 de către familia Reina, palatul a revenit municipalităţii oraşului Milano în anul 1921. În 2014 o firmă de real estate a cumpărat această clădire istorică, a renovat-o  cu grijă pentru valoarea sa istorică.

Palatul face parte din „cartierul modei” de la Milano, o zonă în care se găsesc magazinele unor branduri de lux precum Bulgari, ArmaniRalph LaurenPradaMiu Miu şi multe altele. Acest district este un „must go” pentru fashionistas şi un punct de interes pentru oamenii din lumea modei.

Detalii pe isseymiyake.com

viewscnt

Articole recomandate