Auto

Luxul extrem: Rolls Royce vopsit cu pulbere de diamante

Share pe Facebook

„Elegance” este numele celui mai scump Rolls Royce din lume a cărui vopsea conţine praful a 1000 de diamante şi care a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

Cu siguranţă nu ai vrea să-ţi zgârie cineva o asemenea maşină ale cărei finisaje exterioare sunt printre cele mai scumpe din lume. Vopseaua caroseriei conţine pulberea a 1000 de diamante ce provin din surse oficiale, după cum anunţă reprezentanţii companiei. Datorită acestor pietre preţioase, maşina are o sclipire unică.

Reprezentanţii companiei Rolls Royce nu au spus cât a costat vopseaua, însă au declarat că este cea mai scumpă pe care au produs-o până acum, după ce au comisionat-o de la un vânzător particular. Această vopseau nu va fi clar o opţiune pe care o poţi alege când îţi vei configura maşina de la un dealer local de Rolls Royce.

Elegance, aşa se numeşte maşina, a fost dezvăluită la Salonul Auto de la Geneva de săptămâna trecută. Partea de sus a maşinii (care este vopsită în două tonuri de culoare) este gri închis, în timp ce partea de jos este un gri deschis. La umbră, maşina arată ca şi cum ar fi vopsită în gri închis i deschis. Însă atunci când lumina cade pe maşină devine extrem de strălucitoare, mai sclipicioasă decât dacă ar s-ar fi folosit cea mai metalizată culoare din lume.

Echipa care lucrează în laboratorul tehnic Rolls Royce a petrecut două luni încercând să obţină această vopsea cu praf de diamante, examinând cu atenţie transmisia de lumină unică şi proprietăţile reflectorizante ale diamantelor. O altă sarcină grea a fost aceea de a-şi da seama cum să folosească praful de diamante (care este extrem de dur şi rigid) în vopsea, astfel încât, la final, suprafaţa vopsită să fie foarte fină la atingere.

După aplicarea vopselei cu pulbere de diamante, maşina a mai fost acoperită cu un strat suplimentar de lac. Producătorii susţin că vopseaua nu are nevoie de o îngrijire specială pentru a-şi păstra strălucirea, deşi parcarea laterală sau cu spatele într-un garaj, nu prea este o idee strălucită.

viewscnt

Articole recomandate