Drink Insider

Cocktailuri celebre inspirate de actriţele de la Hollywood

Share pe Facebook

Cele mai apreciate cocktailuri din lume au în spate figuri celebre. Vorbim aşadar despre Margarita, Champagne Passion, Manhattan, combinaţii pe care sigur le-ai gustat în serile de vară.

Margarita

Există mai multe teorii despre cine a inventat acest faimos cocktail. Pe de-o parte, a existat un anume Danny Herrera, proprietarul restaurantului Rancho La Gloria din Tijuana, care a pretins că a inventat cocktailul în 1938, inspirat de o dansatoare. De cealaltă parte, un alt Danny, şi anume Danny Negrete, tot din Tijuana, a pretins şi el paternitatea cocktailului, pe care ba l-ar fi inventat pentru cumnata lui, Margarita, ba ar fi fost inspirat de o frumuseţe care cânta acolo unde lucra el, la Agua Caliente Racetrack, unde aveau loc curse de cai – frumuseţea ar fi fost nimeni alta decât Margarita Cansino, cea care avea să devină vedeta hollywoodiană Rita Hayworth. Oricare dintre aceste variante e mai aproape de adevăr, cert este că cei din Tijuana sunt fermi convinşi că ei au dat lumii Margarita şi nu vor să audă în ruptul capului de varianta conform căreia o americancă, Margarita Sames din Dallas, ar fi inventat-o, de fapt. Ce-i drept, cocktailurile nu fac parte din cultura mexicană şi localnicii nu consumă Margarita nici azi. Dar turiştii, da. În Tijuana este licoarea locului. Cocktailul mexican este preparat cu tequila, triplu sec sau alt lichior cu aromă de portocale şi suc de lămâie sau limetă, deseori servit cu sare pe marginea paharului. Pentru margarita se preferă tequila blanco, deşi se poate folosi şi tequila oro.

Champagne Passion

Un alt cocktail inspirat de o celebritate vintage! Este vorba despre Ingrid Bergman, interpreta Ilsei Lund din pelicula Casablanca. Ilsei îi plăcea mult şampania. De-asta mixologul Brian Van Flandern a creat un cocktail pe bază de şampanie, la care a adăugat lichior de fructul pasiunii şi fructul pasiunii pasat, o linguriţă şi jumătate de bitter Angostura, patru căpşuni şi o felie de portocală.

Citeşte mai mult pe okmagazine.ro!

viewscnt

cocktail, hollywood

Articole recomandate