Food

Dieta rusească şi minunile ei

Share pe Facebook

Dacă te-ai hotărât să scapi de cele câteva kilograme în plus dar nu ai ales încă dieta pe care s-o urmezi, poate iei în calcul şi această cură, despre care mulţi spun că te ajută dai jos până la 30 de kilograme. Se numeşte dieta rusească şi se bazează pe un consum redus de carbohidraţi. Ceea ce înseamnă că trebuie să excluzi din alimentaţia zilnică produsele de patiserie, grăsimile animale, alimentele afumate şi sărate, cu excepţia verzei murate (care mbunătăţeşte digestia). Nu sunt permise nici băuturile alcoolice sau condimentele dure, cantitatea de sare, piper, muştar şi maioneză este limitată. Este recomandat ca, în timpul dietei ruseşti (care nu trebuie ţinută mai mult de două luni), să consumi cel puţin doi litri de apă în fiecare zi şi să faci sport zilnic, timp de minim o jumătate de oră.

Să vedem, însă, cum arată meniul pe o săptămână recomandat de nutriţioniştii ruşi:

Luni
Mic dejun: 100 g peste fiert, 150 g salată de varză, mazăre verde, morcovi fierţi, o ceaşcă de cafea neagră, fără zahăr
Gustare: 150 g carne fiartă, 100 de grame de brânză de vaci, 2 mere
Prânz: supă de legume, 150 g salată de varză şi morcovi, 1 ceaşcă de compot de mere
Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o ceaşcă de ceai fără zahăr

Marţi
Mic dejun: 200 g salată de varză tocată, mazăre verde şi ceapă, asezonată cu ulei vegetal, o ceaşcă de cafea neagră
Gustare: 1 cană iaurt
Prânz: 100 g peşte fiert, un pahar de suc de mere
Cină: 100 g peşte fiert, 2 cartofi fierţi, o portocală

Miercuri
Mic dejun: 1 ou fiert moale, 1 felie pâine prăjită, o ceaşcă de cafea neagră
Gustare: 100 g terci de cereale cu fructe
Prânz: 150 g carne de pui slabă fiartă, 2 mere, o portocală
Cină: salată condimentată cu ulei vegetal, o cana suc de mere

Joi
Mic dejun: 1 ceaşcă iaurt, 1 biscuit
Gustare: salată de legume crude, asezonată cu ulei vegetal
Pranz: 100 g carne fiartă, 150 de grame de salată de varză acră şi ceapă verde
Cină: un bol de supă de legume, 100 g morcovi raşi proaspeţi, cu un pic de maioneză

Vineri
Mic dejun: 3 linguri brânză de vaci, o ceaşcă de cafea neagră, fără zahăr
Gustare: 2 mere, 2 portocale, 1 pahar suc de portocale
Pranz: două felii de şuncă de curcan sau de pui, 150 g varză proaspătă cu suc de lămâie, 1 pahar suc de portocale
Cină: 150 g peşte slab fript, 100 g coacăze negre, un pahar de apă minerală

Sâmbătă
Mic dejun: 100 de grame de carne fiartă, 100 de grame de varză acră
Gustare: 100 g brânză de vaci fără grasimi
Prânz: un bol de legume sau supă de ciuperci, o bucată mică de pâine neagră
Cina: o bucată de carne de porc la grătar, 100 de grame de sfeclă fiartă, o ceaşcă de ceai fără zahăr

Duminică
Mic dejun: 100 de grame de fulgi de ovăz cu o lingură miere
Gustare: 150 g de salată de fructe
Prânz: 100 g peşte fiert, 150 g salată de legume crude asezonată cu ulei vegetal
Cina: 100 de grame de carne de pui fiartă, 2 cartofi fierţi, 1 măr, 1 cană suc de mere
 

viewscnt

Articole recomandate