Fine Living

Imagini cu Casa lui Picasso de pe Riviera Franceză

Share pe Facebook

Casa lui Pablo Picasso de pe Riviera Franceză, unde artistul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă, va fi licitată astăzi în cadrul unui eveniment organizat în oraşul francez Grasse, unde specialiştii se aşteaptă să o vândă cu suma de 20 de milioane de euro. Picasso a cumpărat acest conac, numit Mas de Notre Dame de Vie (în Mougins pe Coasta de Azur), în 1961, trăind şi lucrând aici până în 1973, când a murit la vârsta de 93 de ani. Conacul a devenit însă faimos, nu doar pentru faptul că aici crease unul dintre cei mai originali artişti ai secolului al XX-lea, ci şi pentru că în această casă s-a sinucis (prin împuşcare), la mai bine de 10 ani după moartea lui Picasso, ultima lui soţie, Jacqueline Rocque.

Companioana lui Picasso timp de 10 ani, mama a doi dintre copiii săi, Claude şi Paloma, dar şi muză pentru mai mult de 400 de portrete ale pictorului (mai multe decât a făcut Picasso pentru oricare din iubitele lui), Jacqueline Rocque şi-a luat viaţa, cel mai probabil, din pricina depresiei de care suferea după moartea lui Picasso. 

În urma tragicului eveniment, conacul de pe Rivieră a fost abandonat timp de 30 de ani iar acum, după ce a trecut prin restaurări temeinice, a fost scos la licitaţie. Iniţial, conacul a avut 24 de camere, pe care Picasso le-a extins pentru a le transforma în casa de vis, inclusiv pentru a construi un atelier mare cu o terasă.

Clădirea principală cuprinde 1.225 mp, desfăşurându-se pe două nivele, cu o terasă cu şemineu, o bucătărie generoasă, două zone de depozitare frigorifice şi o cramă cu spaţiu pentru 5.000 de sticle. O piscină şi o bucătărie de vară, o sală de gimnastică şi un teren de tenis (acestea din urmă fiind adăugate de fostul proprietar, un olandez care a redenumit casa "Cavern of the Minotaur", aluzie la obsesia artistului pentru animalul mitic) – vin de asemenea la pachet cu conacul. Atelierul artistului, care păstrează urme de vopsea folosită de el – este singura camera care a rămas întocmai ca pe vremea când locuia aici marele Picasso.

viewscnt

Articole recomandate