Fine Living

Leonardo DiCaprio, Tom Hanks şi mulţi alţii i-au adus un ultim omagiu lui Obama, într-un material video emoţionant

Share pe Facebook

Nu există alte trei cuvinte mai potrivite pentru a întruchipa campania prezidenţială a lui Barack Obama decât „Yes we can” (Da, noi putem). Folosit pentru prima dată în New Hampshire în 2008, acest slogan a făcut poate cea mai bună campanie capabilă să atragă voturile electoratului deziluzionat de politică din America, anunţă Theindependent.co.uk.

Cu mai puţin de 10 zile înainte de retragerea preşedintelui Obama, Casa Albă a distribuit un video intitulat „Yes we can: your most memorable moments from the Obama presidency”. Acest video întruchipează cele mai importante şi memorabile realizări ale preşedintelui Obama în timpul mandatului său, problemele pe care el le-a ridicat la grad de conştientizare în jurul său, atitudinile pe care le-a schimbat ţi momentele reper ale sale ca preşedinte.

Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Ellen DeGeneres, Jerry Seinfield, John Legend, Kerry Washington, Samuel L Jackson şi mulţi alţii au împărtăşit şi ei cele mai dragi amintiri legate de preşedintele Obama şi momentele ce i-au făcut să spună „Yes we can”.

Nu am plâns niciodată până atunci când am aflat rezultatul alegerilor” a mărturisit cântăreţul John Legend, citat de theindependent.co.uk.

Când am fost la UN (United Nations) şi l-am auzit pe preşedintele nostru spunând că schimbarea climaterică este unul dintre subiectele cele mai importante care ar trebui să ne preocupe atât pe noi cât şi pe generaţiile următoare, m-am simţit inspirat”, a reflectat Leonardo DiCaprio.

DeGeneres a aplaudat talentul de dansator al lui Obama spunând „Faptul că am dansat cu Barack la petrecerea de ziua sa a fost un lucru foarte plăcut. Şi este un foarte bun dansator”.

Tom Hanks spune că politica pe care Obama a adoptat-o în ceea ce priveşte Cuba este una extrem de importantă „El a schimbat toate regulile deja existente în ceea ce priveşte Cuba cu ajutorul uneia dintre cele mai succinte motivaţii, aceea că ceea ce am făcut până acum, nu a funcţionat”.

Samuel L Jackson rememorează momentul în care asigurările de sănătate au devenit accesibile. „Am rude care nu-şi permiteau asigurările de sănătate, aşa că a fost un lucru minunat să mă pot baza pe faptul că dacă se întâmplă ceva cu ele, cineva va avea grijă de ele”.

În acest video apar şi persoane care explică cum Obama i-a făcut să se simtă ca şi cum ar face parte din Casa Albă pe tot parcursul mandatului său. Oamenii au citat totul de la lupta sa contra rasismului şi a violenţelor sexuale, la drepturile oferite persoanelor cu alte orientări sexuale şi până la Acordul de la Paris, toate fiind momente memorabile.

Deşi nu se face nici o referire la noul preşedinte ales, Donald Trump, în acest video, se subînţelege un sentiment de tristeţe cu privire la ceea ce urmează să vină.

Familia Obama se pregăteşte acum de marea despărţire de Casa Albă. Au dat ultima petrece vinerea trecută, iar Michelle Obama a ţinut ultimul discurs în calitate de prima doamnă a Americii, discurs pe care l-a încheiat adresându-se tinerilor cu remarca „ţară vă aparţine”.

Marţi, Barack Obama va susţine ultimul său discurs din oraşul natal, Chicago.

viewscnt

Articole recomandate