Sănătate și îngrijire

Oana Cuzino şi secretul tinereţii. La ce ingredient a renunţat pentru a fi mai sănătoasă

Share pe Facebook

Oana Cuzino (doc.romilitează de ani de zile pentru un stil de viaţă sănătos. Din acest motiv, am rugat-o pe prezentatoarea emisiunii Ce se întâmplă, doctore?, de la PRO TV să ne dea câteva sfaturi de care ar trebui să ţinem seama în această toamnă.

Mai mult, am povestit şi despre business şi pasiunile sale, despre relaţia cu fiica sa Naomi, despre calităţi şi defecte...

Care este imaginea ta pentru o zi perfectă?

O zi în care se întâmplă multe lucruri, în care ştii că ai făcut ceva bun pentru tine din punct de vedere al sănătăţii, dar şi pentru cei din jur, fie că vorbim despre cei dragi şi apropiaţi, fie că sunt oameni cu care viaţa te pune în contact.

Cum să ne pregătim de toamnă? Care este primul lucru pe care îl faci tu în prag de toamnă?

Măresc doza de vitamina C, fie din legume şi fructe proaspete, fie din suplimente.

Ce sfaturi ai pentru cei dornici de un stil de viaţă sănătos?

În ziua de azi, când toţi suntem ocupaţi până peste cap cu proiectele profesionale şi de familie, “uităm“ să mai facem mişcare, ori aceasta este esenţială pentru o bună funcţionare a organismului, nu numai estetic. Aşa că, respectarea unui program echilibrat de mişcare este esenţială pentru cei care îşi doresc mai multă sănătate. Evident că este mai eficientă dacă e dublată de o alimentaţie cât mai bogată în elemente vii, nutritive, hrană cât mai puţin preparată termic sau industrial, şi, bineînţeles, eliminarea viciilor: fumat şi alcool în exces. Eu am renunţat la zahăr, de o bună bucată de vreme...

Ce alimente să introducem în această toamnă în dieta noastră?

Cele autohtone, de care am cam uitat: dovleac, prune, gutui, struguri, mere, pereetc. Toate sunt acum prezente în prag de toamnă, tocmai pentru a ne ajuta să stimulăm natural imunitatea.

Ce părere ai despre operaţiile estetice? Până unde eşti de acord să meargă o femeie care îşi doreşte o schimbare?

Operaţiile estetice sunt binevenite pentru o persoană la care un anumit defect îi influenţează puternic stima de sine. Altfel, pot fi lăsate deoparte, frumuseţea adevărată vine din sănătate şi pofta de viaţă.

Ţi-ai cultivat tu preocuparea pentru un stil de viaţă sănătos? Sau ai preluat-o din familie?

Am preluat-o şi din familie, mai precis de la mama mea şi de la bunica mea. Ambele erau preocupate să ne ofere încă din copilărie o alimentaţie echilibrată şi ne-au încurajat să facem mişcare.

Deşi are peste 10 ani, emisiunea Ce se întâmplă doctore? încă are succes la public. Care crezi ca este ingredientul secret?

Are chiar 15 ani! Nu este niciun secret, oamenii apreciază o informaţie serioasă şi corectă care îi ajută nemijlocit să aibă o viaţă mai bună şi mai lungă. În condiţiile în care piaţa media abundă în informaţii de tot felul, emisiunea noastră, ca şi site-ul meu doc.ro, reprezintă repere cu informaţii credibile şi experţi de top.

Dacă mâine ar trebui să faci altceva, ce ar fi? În ce domeniu ai investi?

Domeniul digital şi medicina antiaging. După un an şi jumătate, mai mult de 5 milioane de români au vizitat site-ul meu, doc.ro, deci cred că reprezintă un punct de interes pentru românii pasionaţi de sănătate. În plus, medicina rămâne pasiunea mea cea mare, aşa că poate că aş face şi mai multe cursuri şi specializări, posibil în genetică.

Care este cea mai mare pasiune a Oanei Cuzino?

Medicina şi cercetarea medicală.

Dar cea mai mare calitate a ta?

Vreau să le fiu de ajutor celor din jur. Asta mă ajută şi pe mine, pentru că nu există bucurie mai mare decât să fii de ajutor cuiva!

Cum este viaţa alături de Naomi? Acum este adolescentă. Ce fel de relaţie aveţi?

O relaţie minunată! Comunicăm şi ne bucurăm împreună de tot ce se întâmplă în jurul nostru.

Cum îi explici fiicei tale regulile legate de hrana sănătoasă, de sport etc?

I-am explicat mereu cu argumente, aşa că nu e un mare efort. Mai nou, facem schimb de informaţii, pentru că şi pe ea o preocupă subiectul, şi avem discuţii foarte interesante.

Pe Oana Cuzino o puteţi citi şi pe doc.ro

viewscnt

Articole recomandate