Trends

Ce e Sologamia? Sau cum să te căsătoreşti cu tine însuţi

Share pe Facebook

Monogamie, celibat sau sologamie? Aceasta-i întrebarea! „Bine, bine…” - o să mă întrebaţi mai întâi - „ce mai e şi sologamia asta??”.

Conform dicţionarelor (şi uzanţelor) recente, sologamia este o căsătorie cu tine însuţi. Te îmbraci frumos în mireasă (sau în mire), cumperi din timp verighetă şi faci invitaţiile Apoi chemi un prieten să „oficieze” ceremonia. Acesta te va întreba dacă vrei să-ţi spui jurămintele şi dacă răspunzi „I do!” la întrebarea „Vrei să te iei de soţie?” (sau de soţ, după caz).

Trendul este unul relativ recent (deşi au fost cărţi publicate pe această temă încă din 2012) şi presupune ca cel implicat în această auto-căsătorie să îşi dăruiască mai mult respect, înţelegere, sprijin… I-am putea spune dragoste de sine, dar o să mă întrebaţi „chiar e nevoie de o căsătorie pentru asta?”.

N-aş putea să vă răspund la această întrebare. Vă las să decideţi singuri (mai ales că nu vreau să supăr nicio Coaliţie :). În plus, vă invit să vedeţi în video-ul de mai jos declaraţiile unei proaspete mirese care a ales sologamia (uitam să precizez, mai ales femeile recurg la această variantă).

Cert este că această nouă formă de încununare a dragostei nu este încă una oficială, mirii nu primesc vreun certificat de la primărie. Însă există deja câteva companii care au lansat magazine online pentru nevoile celor care vor să facă o astfel de ceremonie. Se tipăresc invitaţii speciale, jurăminte, se produc verighete fără pereche...

În loc de final vă invit să citiţi şi un articol recent de pe Huffington Post care explică pe înţelesul tuturor că sologamia nu este narcisism şi cu ce e diferită aceasta faţă de un simplu celibat.

viewscnt

Articole recomandate