Trends

După cum oferă florile, bărbaţii români sunt romantici, dar lipsiţi de imaginaţie

Share pe Facebook

Dacă ai primit de Valentine's Day un buchet de flori cu mesajul "Cu tine trăiesc, exist, iubesc! Fără tine sunt nimic!" sau "Mi-ai invadat inima şi universul! Te iubesc cu toată fiinţa mea!", trebuie să ştii că alte sute de românce au primit, la virgulă, aceleaşi declaraţii. Acestea sunt câteva dintre mesajele predefinite puse la dispoziţia îndrăgostiţilor de una dintre cele mai mari florării din ţară, iar mai mult de 60% dintre bărbaţii care le trimit flori de Valentine's Day iubitelor sau soţiilor aleg această variantă şi nu-şi bat capul să compună singuri un mesaj.

"Nu îmi place să spun poveşti de iubire şi nici declaraţii siropoase. Cred că este mai simplu să spun TE IUBESC!" şi "Nu am nevoie de motive să te fac să zâmbeşti!" sunt şi ele printre cele mai folosite mesaje predefinite care însoţesc buchetele de flori dăruite de ziua îndrăgostiţilor. Partea interesantă, spune Gabriela Mărginean, PR Manager la Florăriile Magnolia, e că si cei câţiva bărbaţi care au trimis flori către două femei iubite au folosit acelaşi mesaj pentru fiecare.

Partea bună e că românii sunt din ce în ce mai romantici, iar asta se vede din vânzările florăriei care, în această perioadă, sunt cu 50% mai mari decât anul trecut, pe vremea asta. Comenzile au început cu câteva zile în urmă, dar florile vor fi trimise de Valentine's Day, însă în ziua respectivă va fi vârful de vânzări.

Trandafirii roşii sunt vedeta, depăşind jumătate din comenzi. Restul sunt flori de primăvară - lalele, zambile etc., trandafiri albi sau trandafiri roz. Bărbaţii maturi comandă trandafiri, iar tinerii mai mult flori de primăvară. Puţine dintre doamnele care primesc trandafiri ştiu că florile din buchetele lor ar fi putut străbate mări şi ţări ca să ajungă în glastrele lor. Trandafirii se importă săptămânal din Columbia, Ecuador, Thailanda şi Malaezia.

Gabriela Mărginean spune că la Magnolia, cel mai mare lanţ de florării din România, cu vânzări online şi offline de peste şase milioane de euro pe an, comenzile online le-au depăşit pe cele din florăriile clasice. Românii comandă cel mai des un buchet de 7-11 trandafiri care costă, cu livrare cu tot, în jur de 250 de lei. Sunt, însă, şi îndrăgostiţi mai cu dare de mână care îşi permit să plătească 1.800 de lei pentru 101 trandafiri. O mare parte din clienţi sunt români plecaţi în străinătate care comandă pentru partenerul rămas în ţară.

Fiecare buchet este însoţit de un mesaj, iar cei care nu apelează la mesajele predefinite pe care florăria li le pune la dispoziţie, trimit versuri, citate sau pur şi simplu declaraţii originale. Cele mai scumpe buchete sunt cele de 101 trandafiri, care costă în jur de 1.800 de lei.

Reprezentanta lanţului de florării spune că atunci când primesc flori, bucuria femeilor este greu de descris. "Dacă cei care fac astfel de cadouri ar vedea reacţiile iubitelor nu s-ar mai opri din trimis flori".

viewscnt

Articole recomandate