Biciclete

Pedalezi şi înveţi: bicicleta cu ecran pentru preşcolari

Share pe Facebook

E greu să îi faci pe cei mici să lase tableta şi să facă activitate fizică. Pornind de la această realitate simplă şi imposibil de ignorat, producătorul de jucării Fisher-Price s-a gândit să le îmbine într-un produs 2 în 1 cel puţin discutabil: bicicleta staţionară pentru copii cu tableta inclusă. Mai exact, o bicicletă de folosit în casă, care nu se deplasează, dar are un ecran de tabletă unde cei mici se pot bucura de aplicaţii şi joculeţe educative – concesie făcută păărinţilor care vor sa până la 142 de euro pe jucărie.

Denumită Think & Learn SMart Cycle, bicicleta este efectul studiilor făcute de producător printre preşcolarii din SUA. Aceste studii au arătat că cei mici petrec peste 21% din timpul de joacă în faţa unui ecran şi că dedică 19 ore pe săptămână conţinutului video. Ca uramre, au gândit această bicicletă care va apărea pe piaţă în august 2017 împreună cu patru aplicaţii educative deja instalate. Conţinutul aplicaţiei va fi legat direct de viteza cu care se va da la pedale, pentru a stimula copilul să facă mişcare.

Dacă aplicaţiile acestea educative nu vor satisface gustul celor mici, părinţii au oricând posibilitatea să lege prin Bluetooth ecranul bicicletei smart la orice tabletă pentru a avea acces la jocurile şi aplicaţiile favorite.

Fisher-Price spune că se bucură că astfel poate canaliza interesul pentru tehnologie al celor mici în scopuri educative şi sănătoase. Noi considerăm că reuşeşte să oferă o unealtă guilt free pentru părinţii ocupaţi.

viewscnt

Articole recomandate