Travel

Top 5 destinaţii uimitoare pe care trebuie să le vizitezi în această toamnă!

Share pe Facebook

Viaţa ei pare o continuă vacanţă. Şi chiar este! Mereu am invidiat-o pe Chrisa Dobreanu pentru călătoriile sale în toată lumea.

Pasionată de modă, dar mai ales de călătorii, am vorbit cu Chrisa despre destinaţiile pe care le-a vizitat şi pe care le recomandă pentru oricine şi-a rezervat zilele de vacanţă în această toamnă.

Când ai început să călătoreşti?

Foarte multă lume mă întreabă când am început să călătoresc, iar răspunsul este mereu acelaşi - de la început de tot, pe când mă aflam în burtica mamei, care se plimba cu trenul de la Timişoara la Craiova (dragostea, bat-o vina). Înainte de a termina liceul, părinţii au avut grijă să îmi cunosc ţara, aşa că am străbătut-o în lung şi în lat, în tot felul de drumeţii, cunoscându-i dealurile şi munţii, lacurile şi marea.

Ai avut ocazia să vezi multe locuri din lumea astea. Cum ţi se pare România, după ce ai văzut atâtea ţări?

Da, avem o ţară minunată, mai are nevoie doar de câteva îmbunătăţiri. Iubesc sentimentul de libertate pe care fiecare călătorie mi-l oferă şi bogăţia culturală pe care o dobândesc cu fiecare nouă călătorie.

Dacă ar fi să ne faci un TOP 5 al celor mai frumoase locuri care merită vizitate, mai ales toamna, cum ar arăta el?

În ultimii şase ani am ales destinaţii pentru suflet, destinaţii pline de istorie şi autenticitate. Azi, vă prezint destinaţiile mele preferate de vacanţă, perfecte pentru anotimpul care urmează- toamna.

Capri, Italia

Cunoscută ca destinaţia preferată a aristocraţiei italiene, britanice şi franceze, Capri este fără doar şi poate una dintre cele mai sofisticate destinaţii de vară şi început de toamnă, vremea fiind perfectă până la mijlocul lunii octombrie. Este definiţia noţiunii “dolce far niente”.

Where to stay: Hotel Caesar Augustus

Where to eat:  Ristorante Verginiello

What to visit: Villa San Michele, La Grotta Azzura, Faraglioni, plaja Il Faro

Marrakech, Maroc

Cu o vechime de peste 1000 de ani, acest oraş aflat la marginea deşertului Sahara şi doar la câţiva zeci de km de vârfurile înzăpezite ale Munţiilor Atlas şi a satelor berbere, Marrakech-ul este oraşul de care te vei îndrăgosti la prima vedere. Este destinaţia ideală pentru iubitorii de design de interior, design de obiect şi bijuterii. Souk-urile din Medina sunt perfecte şi pentru pasionaţii de gastronomie, deoarece aici veţi găsi condimente care de care mai diverse şi mai aromate.

Where to stay: Royal Mansour, Le Meridien N’fis

Where to eat: La Mamounia, Buddha Bar

What to visit: Medina, Jardin Majorelle, satele de berberi si Muntii Atlas

Nuwara Eliya, Sri Lanka

Dacă despre India se spune că “you either love it or hate it”, de Sri Lanka sigur vă veţi îndrăgosti. Fiind pasionată de ceaiul verde şi de yoga, Sri Lanka a fost mult timp pe lista mea de destinaţii preferate, până în anul 2012, când am reuşit să vizitez această ţară minunată. Sri Lanka a fost o lecţie de viaţă, cu templele ei budiste, cu vestigiile istorice, peisajele mirifice şi unele dintre cele mai frumoase plaje din lume. O locaţie perfectă, departe de agitaţia de zi cu zi.

Cât priveşte Nuwara Eliya, este una dintre cele mai cunoscute zone de ceaiuri din Sri Lanka, probabil din lume. Aici veţi găsi unul dintre cele mai calitative soiuri de ceai alb, unul din preferatele Reginei Marii Britanii. Total neaşteptată şi memorabiliă a fost experienţa pe care am trăit-o în hotelul Hill Club, care păstrează cu rigoare aceleaşi norme de conduită în cadrul hotelului ca în perioada colonială. Despre plantaţiile de ceai verde nu pot spune decât că sunt reale colţuri de rai pe care vi le recomand din suflet.

Where to stay: Hill Club Hotel

Where to eat: Hill Club Hotel

What to visit: Plantaţiile şi fabricile de ceai

Kyoto, Japonia

De departe una dintre cele mai frumoase experienţe culturale din viaţa mea a fost vacanţa din Japonia, pe care mi-am petrecut-o între oraşul super-tech Tokyo, zona Kiso Valley (pe urmele samurailor) şi oraşul gheişelor, Kyoto. Cea mai bună perioadă de vizitat este mijlocul lunii octombrie pentru a vă putea bucura de tabloul pictat de natură în jurul Templului Imperial din Kyoto.

Where to stay: Templu budist, Kyoto Royal Hotel and Spa

Where to eat: Centrul vechi al oraşului oferă o largă varietate de restaurante

What to visit: The Golden Pavilion, Fushimi Inari-Taisha, Gion District, Kyoto Imperial Palace Park.

Venezia, Italia

Fascinantele canale dominate de gondolierii din minunata lagună pun în scenă cea mai frumoasă piesă de teatru din lume, în care decorul este redat de o arhitectură maiestuoasă, surprinzătoare. Venezia este unică, vibrantă, magică, misterioasă şi plină de romantism. Este încununarea unei perioade în care arta înflorea şi apusurile erau reale spectacole, aşteptate cu sufletul la gură de cei îndrăgostiţi. Până la sfârşitul lunii noiembrie, Venezia este gazda evenimentului La Biennale di Venezia, una dintre cele mai importante manifestări artistice şi culturale ale momentului.

Where to stay: Hotel Danieli

Where to eat: Everywhere, anywhere

What to visit: Basilica din San Marco, Palazzo Ducale, Galleria dell’accademia, Teatro la Fenice (achiziţionaţi-vă biletele din timp), Insula Murano, Insula Burano , Biennale di Venezia.

FOTO: Arhiva Personală

 

 

 

 

 

viewscnt

Articole recomandate