Tehnologie

Bike Share Farm, ferma pe bicicletă

Share pe Facebook

Grija pentru integrarea naturii în viaţa cotidiană este de multă vreme una din priorităţi, proiecte dintre cele mai ingenioase aducând copacii, florile şi iarba mai aproape de noi. Bike Share Farm este printre cele mai recente proiecte de acest fel care, aşa cum sugerează şi titlul, prezintă o fermă mobilă purtată de două biciclete, în ideea de a îndemna oamenii să se implice în agricultură şi să creeze spaţii care să permită practicarea agriculturii în oraşe.

Bike Share Farm a fost creată de nişte minţi ingenioase de la People's Industrial Design Office, o firmă de arhitectură din Beijing, şi reprezintă varianta mobilă a agriculturii hidroponice – tehnologia în care plantele nu cresc pe sol, ci în apă (cultura hidroponică, folosită pe vremuri de azteci, a început să fie readusă la viaţă în secolul nostru).

Foto: Hepta

În ce constă, mai exact, această fermă mobilă? O structură metalică triunghiulară susţinută de cadrele a două biciclete, poartă nişte tuburi cilindrice în care sunt fixate plantele şi pompe solare ce alimentează cu apă întreg sistemul hrănind astfel plantele.

"Grădinile urbane sunt acum comune în multe oraşe, dar puţini au acces la ele", spune James Shen, co-fondatorul People's Industrial Design Office, care crede că o astfel de fermă poate fi o soluţie de integrare a agriculturii în oraşe dense precum Seoul şi Beijing.

Foto: Hepta

 

Structura triunghiulară a acestei ferme mobile este suficient de uşoară pentru a fi ridicată de două persoane şi este uşor de controlat şi condus. Mai mult, aceasta permite bicicletelor să fie interschimbabile, ciclistul putând ataşa bicicleta la structură şi înlocui bicicleta existentă.

viewscnt

Articole recomandate