Tehnologie

Cinci website-uri care te învaţă gratis să scrii linii de cod

Share pe Facebook

Să înveţi programare în zilele noastre este ca şi cum ai învăţa o limbă străină: îţi oferă din start un avantaj competitiv pe piaţa muncii şi o mai bună înţelegere a lumii în care trăim. Din fericire, poţi învăţa să scrii cod şi gratis. Trebuie doar să te ţii de treabă şi să urmăreşti programa oricăruia dintre aceste cinci site-uri.

Şi cum există mai multe tipuri de limbaje de programare, nu ar fi rău să arunci un ochi asupra articolului de aici ca să înţelegi diferenţele între HTML, Java, JavaScript – nu, nu fac acelaşi lucru, Ruby sau Phyton. Mai mult, îţi va fi mai clar cu care dintre ele să începi.

CodeAcademy

Deja 24 de milioane de oameni au încercat cursurile oferite gratis pe acest site. Cursurile sunt interactive şi uşor de urmărit şi te învaţă totul despre HTML & CSS, JavaScript, jQuery, PHP, Python şi Ruby.

Udemy

Aceasta este o platformă de învăţare online apărută în 2010 care te ajută să deprinzi abilităţi noi sau să îţi îmbunătăţeşti performanţele într-un anumit domeniu. Pe lângă cursurile plătite, cei găsi o serie de programe care presupun învăţarea prin lecţii video gratis. Unul dintre ele, Programming for Entrepreneurs - HTML & CSS, se adresează direct antreprenorilor care vor să păstreze costurile dezvoltării propriului site web sub control, învăţând programare.

Code Avegers

Platforma Code Avengers oferă cursuri amuzante şi interactive care te învaţă să programezi jocuri, aplicaţii sau website-uri folosind JavaScript sau HTML & CSS. Fiecare curs durează 12 şedinţe. 

GitHub

Eşti mai degrabă genul care are nevoie de o carte ca să înveţe ceva nou? Atunci GitHub este pentru tine pentru că oferă acces gratis la peste 500 de cărţi de programare pentru 80 de limbaje de programare.  

HTML5 Rocks

Acest site oferă cursuri pentru avansaţi, de aceea îl lăsăm la urmă, pentru că ar trebui să te intereseze după ce ai căpătat oarecare experienţă. De adăugat că este un proiect lansat de Google în 2010. 

viewscnt

Articole recomandate